Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J18a30r66a 59R54a29n37k

26. 10. 2015 3:32

Neukazuji se prispevky, odpovidam pouze na prispevek pani Havelkove, protoze mam veskere knihy od M. Atwood - "The Handmaid's Tale".

Knihu o ktere pise autor mam v anglictine "Submission".

0 0
možnosti
Foto

Četla jsem o tom, když to vyšlo francouzsky v literárkách, takže o knize vím. Znáte příběh služebnice od Atwoodové, je to obdobné téma z ženské perspektivy.  Ve francouzštině mám jeho dopisy Public Ememies s B. H. Lévym

0 0
možnosti
JR

J78a64r75a 84R48a33n19k

26. 10. 2015 3:26

:-)The Handmaid's Tale....mate asi na mysli.

0 0
možnosti

Muslimové přicházející z jiných států, než je válečnými hrůzami ohrožená Syrie, jsou hrozbou pro Evropu. Protože na rozdíl od syrských uprchlíků většina muslimů je s evropskou kulturou neasimilovatelná. Asimilace je možná jen s křesťanskými náboženstvími nebo s náboženskou tolerancí nebo lhostejností. Islám je bohužel s naší kulturou neasimilovatelný. Bohužel.

V Perspektivách 43, tedy v příloze Katolických novin tento týden, je pozoruhodný článek od Martina T. Zikmunda přinášející výroky britského konzervativního politika Enocha Powella z roku 1968, že Britové si přijímáním muslimů budují "svoji pohřební hranici". A probírá doporučení nezbytného postupu při asimilaci islámských migrantů.

4 0
možnosti
PS

V dnešní době si autor za svoji odvahu zaslouží smeknout. Říci pravdu v ohrožení života není jednoduché a ještě se najde hodně snaživých a užitečných idiotů, kteří ho budou kritizovat za kritiku .

2 0
možnosti
JB

Ukázky této knihy vycházely před časem v Lidových novinách, byl to sice jenom " výcuc", ale byla to síla. Doufejme, že to všechno zůstane poue v rovině literárního díla, nebo jinak - bůh s námi. :-/

2 0
možnosti
MR

Paradoxně tyto krize vlastně společnost potřebuje, neboť po určitém čase spěje do slepé uličky, hodnot, autorit, morálky ... .

Před tím to byla hospodářská krize a nástup fašismu a II světová válka a následně nový pohled na svět a hodnoty.

Dnes nám taky nevládne Hitler ... .

1 0
možnosti

Takže muslimové jsou vlastně potenciálními obroditeli křesťanské víry.

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
Radek Blažek (*1991) je student žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze, napůl konzervativec, napůl liberál, a rádoby umělec. Má rád staré filmy, jazz, swing, blues a pořád něco čte.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy